Workshop “Splitsen van Moderne Lijnen” door de lijnenspecialist

12 december 2018
19:00 tot 22:30 uur
In de Oranjerie

Jan-Willem Polman, auteur van het “Handboek Splitsen van Moderne Lijnen” en eigenaar van het bedrijf De Lijnenspecialist geeft de cursus die ca 3 tot 3,5 uur duurt.
De cursus start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies  die worden gebruikt voor de productie van lijnen.  Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken.

Maar deze training gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en soft shackles maakt.  Aan de hand van veel praktische voorbeelden wordt getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen.
Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basis kennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler.

LET OP!
Inschrijven voor deze workshop is helaas niet meer mogelijk.
Het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Comments are closed.